Kupili ste stan ili kuću, kako pristupiti renoviranju?

Veoma je bitno znati ko će da živi u datom prostoru. Da li će tu da živi jedna osoba, mladi bračni par koji planira porodicu, porodica sa dva deteta ili ipak stariji bračni par u penziji? Od odgovora zavisi kako će se dom projektovati, jer potrebe navedenih osoba su različite.

Nekome je bitno da ima dovoljno veliku dnevnu sobu kao zonu za odmor; nekome je to spavaća soba u kojoj u budućnosti može da stane i krevetac za bebu, a nekome je to kuhinja u kojoj će se provoditi najviše vremena.

Stvaranje vlastitog doma, u kome nastaju najlepše uspomene, jedna je od najvažnih stavki u životu svakog od nas.

Pod renoviranjem ili adaptacijom, podrazumevamo pretežno završne, i u manjoj meri grube, građevinske radove, kao i različite vrste instalacionih radova, koji mogu biti različitog obima i kompleksnosti, koje izvodimo sa ciljem prilagođavanja postojećeg prostora, bilo stambenog ili poslovnog, našim potrebama.

Za izvođenje radova za koje je potrebno više zanatlija različitog profila, nevezano za obim radova, preporučljivo je angažovati specijalizovane firme za ovu vrstu posla, i tako uštedeti sebi jako puno vremena, “živaca”, a svakako i novca.

Projekat enterijera je detaljna razrada svih elemenata prostora, od rasporeda prostorija, definisanje obima i vrste radova, odabira nameštaja, opreme, boja i materijala do onih detalja koji čine Vaš prostor funkcionalnim i konfornim, kao što su pozicije i broj utičnih mesta, vrste priključaka, mesta i tipa rasvete, odabir kvake, ručkica, roletna, ukrasa.

Osnovni razlog angažovanja specijalizovane firme je logistika i kvalifikovano ljudstvo, koji omogućavaju takvoj firmi da samostalno, bez praznog hoda (koji nastaje zbog čekanja drugog “majstora” da dodje i završi svoj deo posla, “gazde” da nabavi materijal i sličnih razloga) obavlja poslove u najkraćem roku i dogovorenom kvalitetu.